Maallistuminen ja kristinusko

 

 Askettäin  kerrottiin englantilais -amerikkalaisesta tutkimuksesta, minkä mukaan maallistuminen auttaa kansakuntia vaurastumaan.

Näin väitetään olevan ,  jos yksilön oikeuksia ja etenkin naisten oikeuksia kunnioitetaan. Myös abortin ja homouden kannattaminen luo   entistä suuremmat mahdollisuudet pärjätä myös materiaalisella tasolla.

 

Onkohan maailmassa yhtään kansakuntaa, jossa tämä pätee? Tuskin.

 

Maailmalla on varmasti  tutkimuksia , missä päädytään aivan päinvastaiseen  tulokseen.
Tiedemaailman viisaudet usein muuttuvat tiuhaan. Sensijaan esitän joitakin ajatuksia, mitkä ei ajan saatossa muutu . Raamattu edustaa monien mielestä mennyttä, aikansa elänyttä konservatismia.   Uskallan sanoa, että  siitä  löytyy mitä moderneimpia viisauksia, joita monet johtavat yritysjohdoin kouluttajatkin käyttävät.

Monien kansakuntien ( mm.  Suomi) historia osoittaa selvästi , mikä myönteinen merkitys kristinuskon sisäistetyllä sanomalla yksilö- ja kansakuntatasollakin.

Kaikkia uskontoja helposti niputetaan samaan kasaan, vaikka monesti ne poikkeavat suuresti toisistaan. Joissakin  palvotaa  enemmän kuolemaa kuin elämää. Pyhät eläimet saattavat  olla  palvonnan kohteena.

Uskonnollisuus on usein muuttunut elämää kahlitsevaksi  järjestelmäksi, mistä puuttuu uutta luova voima.

 

Jeesus ei tullut perustamaan uskontoa, vaan mahdollistamaan suhteen Jumalan kanssa Usko on luottamista Raamatun sanomaan. Uskon vastakohta on pelko.

Ihmisen osuus on vastaanottaa tai hyljätä tarjous, valita tie taivaaseen tai kadotukseen. Jokaiselle , joka tahtoo, Jumala on luvannut antaa voiman vastaanottaa Raamatun ilosanoma.Usein hyvienkään ohjeiden noudattaminen on vajavaista, ellei viestiä ole sisäistetty. Ymmärrykseni mukaan kristinusko ja Raamattu  on  sanomaltaan    ylivertainen myös näinä aikoina. Se välittää elämää.

Ulkonainen uskonnollisuus ei ole koskaan kantanut yhteiskuntaa muuttavaa voimaa, mutta usko on.

Muodollinen, rituaalikeskeinen kristillisyys on kovin onttoa vaikutukseltaan  ja tätä on Suomessakin turhan paljon.

Uskontoja on monia, mutta Raamatun kristillinen sanoma on ainutlaatuinen tie siunaukseen ja hyvinvointiin niin yksilö- kuin kansakuntatasollakin. Ison Kirjan tärkein sanoma ei ole kuitenkaan vaurauteen liittyvä. Upporikkaat ja köyhimmät ihmiset ovat Jumalan silmissä tasa-arvoisia, myös miehet ja naiset.

Maallisen vaelluksemme lopussa olemme yhtä köyhiä kuin Rockefellerit, mitään ei saanutkaan mukaan. Kun Raamatun punainen lanka , Jeesuksen merkitys, on  selkeytynyt, on lisääntyneet edellytykset soveltaa kristillisiä , kestäviä ohjeita niin paikallisesti kuin valtiollisesti. Kaikki on mahdollista yli puoluerajojen.

HannuHurri
Sitoutumaton Kouvola

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu